2010-01-06

Falun - Säter 4-2 (Milko Mellandagscup final)

(Matchbilder inlagda 2010-01-08 kl 20:30)
Rättelse: Faluns målvakt -nr 1 - heter Gustav Lindgren och inget annat!

Finalen i Milko Mellandagscup 2010 går melln Falun (Falu IF) och Säter. Falun går till finalen efter segrar mot Skogsbo med 7-1 och Björbo med 9-3.
Finalen börjar med att lagen gör entré i blinkande discoljus:

Därefter sjunger Ronja Andersson Sveriges nationalsång "Du gamla du fria". Mycket vackert och gripande! Tilda Hadin bistår med sin närvaro. Ronja är lillasyster till Säters nr 12 Hannes Andersson. Tilda är lillasyster till Säters nr 10 Rasmus Hadin:

Falun vinner matchen med 4-2 och tar hem cupen.
Säter vinner silvermedaljen efter en väl genomförd cup och finalmatch.

Domartrion:

Säter startar bra. Nr 11 Adam Bäckehag kommer in i anfallszon med full fart ... :

... och skjuter ett skott ... :

... som smiter förbi bortre krysset:

Philip Gustafsson i Sätermålet räddar ett friläge med Faluns nr 8 Rasmus Vanemo ... :

Nr 16 Arvid Pålebo jublar:

Faluns utmärkte målvakt nr 1 Gustav Lindgren (Joel Damberg enligt programbladet - men det är som jag misstänkte fel!) räddar och lägger handsken på pucken:

Nr 5 Albin Höglund skjuter ett bra skott ... :

... som Falumålvakten Gustav Lindgren räddar med visst besvär:

Nr 19 Rasmus Annersten kommer fri ... :

... men utmärkte Philip Gustafsson i Sätermålet gör en ny fin räddning. Nr 19 David Romlin och 15 Daniel Andersson bevakar eventuell retur::

Nr 13 Willy Björkman får pucken i bra läge efter fin passning från nr 30 William Strömberg ... :

... men får inte riktigt ordning på pucken ... :

... och chansen rinner ut i sanden:

Falun nr 17 Andreas Engström kommer fri men Philip Gustafsson i Sätermålet gör ytterligare en fin räddning:

Nr 11 Adam Bäckehag skjuter hårt trängd av Faluförsvaret. Målvakten räddar igen:

Philip Gustafsson räddare ånyo ett friläge - nu från Faluns nr 15 Jonathan Wikström och nr 10 Simon Kjellberg:

Spelet böljar fram och tillbaka. Hete nr 5 Albin Höglund kommer fri ... :

... men hakas upp och fälls av Faluns nr 5. Ingen straff den här gången! Utvisningen blir resultatlös:

Nr 10 Rasmus Hadin utvisas lättvindigt för tripping efter en hård kamp om pucken med Faluförsvaret efter 13:51. Tio sekunder senare kvitterar Falun till 1-1 genom nr 18 Tim Sjöstrand:

Faluns målskytt nr 18 Tim Sjöstrand:

Minuten efter kommer Faluns nr 21 Isak Lindgren fri och lägger in 2-1 bakom Philip. Tid 15:07 :

Nr 12 Hannes Andersson gör en av sina patenterade genomåkningar .. :

... men utan resultat. Perioden slutar 3-1 till Falun. Säter verkar vara inställda på 15-minutersperioder som i tidigare matcher. Faluns två senaste mål kommer på "övertid":

Faluns duktige målvakt nr 1 Gustav Lindgren pustar ut i pausen:

Andra perioden börjar.
Nr 7 Martin Nilsson dras ner av tre Faluförsvarare utan åtgärd från domaren:

Fint läge för nr 16 Arvid Pålebo och nr 13 Willy Björkman:

4:54 in på andra perioden ökar Falun på ledningen till 4-1 genom nr 10? Simon Kjellberg:

Trolig målskytt nr 10 Simon Kjellberg:

Nr 5 Albin Höglund fri igen ... :

... och skjuter ett fint skott .. :

... som Falumålvakten Gustav Lindgren räddar - igen:

Spelet böljar fram och tillbaka med många fina målchanser för bägge lagen men storspelande målvakter i bägge lagen håller siffrorna nere.
Här ett friläge för en Säterspelare:

Nr 11 Adam Bäckehag skjuter:

Efter 15:37 lyckas äntligen Säter reducera till 4-2 genom ett skott från vänsterkanten av nr 4 Joakim Grundström som lurar Falumålvakten Gustav Lindgren. Joakims högerhand syns längst till vänster på bilden:

Målskytten nr 4 Joakim Grundström tillsammans med nr 5 Albin Höglund:

Tiden rinner iväg för Säter. Nr 13 Willy Björkman testar med ett skott utan att lyckas överlista Falumålvakten Gustav Lindgren:

I ivern att reducera blir Willy istället utvisad efter 17:25 med 35 sekunder kvar att spela och matchen slutar med seger för Falun med 4-2:

Prisutdelare Joakim Backlund utser Faluns nr 1 Gustav Lindgren till "Matchens lirare" för Falun:

Nr 16 Arvid Pålebo blir utsedd till "Matchens lirare" i Säterlaget:

Säters tränare Gunnar Romlin och Göran Strömberg med varsin silvermedalj:

Avslutningsvis tre varianter av silvermedaljörerna:

Prisutdelare Joakim "Jocke" Backlund - fostrad i Säters IF. Har bland annat spelat i elitserien för Leksand, Luleå (Svensk mästare) och Västerås:

Resultat och dragningslista (halva!) för lotteriet:

Björbo - Borlänge slutar med Borlängevinst med 4-2. Borlänge blir därmed 5:a och Björbo 6:a i cupen.
Leksand - Skogsbo slutar med Skogsbovinst med 5-2. Skogsbo blir därmed 3:a i cupen och Leksand 4:a.

Celebert besök på läktaren: Mats Åhlberg, legendarisk hockeyspelare i Leksand och Tre Kronor (i vita mössan) betraktar bronsmatchen mellan Skogsbo och Leksand: