Leta i den här bloggen

2010-01-06

Borlänge - Säter 2- 7 (Milko Mellandagscup)

Första matchen i Milko Mellandagscup i Milko Arena i Säter börjar redan klockan 08:30 med matchen Borlänge-Säter.
Pga nattens och morgonens stränga kyla (-30 grader Celsius) lyckas jag inte starta bilen och blir försenad ca 20 minuter. När jag kommer till ishallen i Säter har matchen pågått 9 minuter och ställningen är redan 0-5 dvs Säter leder med 5-0.

Ur matchprotokollet:
0-1 efter 2:33 nr 11 Adam Bäckehag
0-2 efter 2:41 nr 4 Joakim Grundström
0-3 efter 4:52 nr 11 Adam Bäckehag
0-4 efter 5:45 nr 11 Adam Bäckehag, pass nr 10 Rasmus Hadin
0-5 efter 8:19 nr 16 Arvid Pålebo

Säter har startat ovanligt bra och fortsätter pressen mot Borlängemålet.
Nr 11 Adam Bäckehag är nära att sätta 0-6 men Borlängemålvakten räddar:

Första perioden slutar med tre Säterutvisningar varav de två sista i periodens sista byte. Lagens 10-or tekar. Säter med tre utespelare håller undan perioden ut:

I andra periodens inledning jämnar Borlänge ut spelet. Borlänges nr 5 Calle Larsson-Lindgren kommer fri med Philip Gustafsson i Sätermålet och skjuter ...:

... ett skott som Philip räddar:

Tekning i Borlänges försvarszon. Nr 16 Arvid Pålebo och nr 19 David Romlin:

Nr 13 Willy Björkman tillsammans med nr 19 David Romlin trycker på mot Borlängekassen:

Trycket resulterar så småningom i att nr 13 Willy Björkman kommer fri med Borlängemålvakten, ... :

... får loss pucken och lägger in den under målvakten:

0-6 efter 2:59 in på andra perioden:

Jubel i Säterlaget:

Målskytten nr 13 Willy Björkman jagas av nr 18 Axel Westlund:

Målskytten nr 13 Wily Björkman jublar:

Plötsligt kommer Borlänges snabbskrinnare nr 12 Bertil Pettersson fri med Philip Gustafsson och skjuter mål! 1-6 efter 4:45 :

Borlänges nr 12 Bertil Pettersson:

Strax därpå kommer nr 12 i Borlänge fri igen. Den här gången räddar Philip Gustafsson i målet snyggt:

Strax efter får nr 22 Simon Lindholm i Borlänge ett friläge och sätter 2-6 efter 5:28 :

Säter lyckas reda ut försvarsproblemen och tar över initiativet igen.

Domartrion efter välförrättat värv:

Nr 18 Viktor Stoor i Borlänge och nr 10 Rasmus Hadin i Säter tar emot priset som "Matchens lirare" av cupens tävlingsledare Fredrik Andersson: