Leta i den här bloggen

2009-10-04

Huddinge 1 - Säter 4-2 (Samtek Cup)

Dags för första matchen i cupen. Laget samlas runt målvakten nr 13 Willy Björkman:

Huddinge startar piggt. 1-0 redan efter 33 sekunder:

Säter börjar komma igång. Nr 12 Hannes Andersson på väg igenom ...:

... och kommer till skott:

Målvakten räddar men lämnar en retur som Hannes hugger på. Men målvakten håller tätt:

Säter fortsätter att pressa på mot Huddinges mål. Nr 10 Rasmus Hadin blir frispelad framför målet:

Målvakten gör åter en snygg räddning och får så småningom kontroll på pucken:

Mitt i Säterpressen gör så Huddinge 2-0 efter 9:52 :

Säter låter sig inte nedslås utan fortsätter oförtröttligt framåt. Nr 12 Hannes Andersson åker sig fri men lyckas inte överlista målvakten:

Nr 9 Adam Lindholm kommer fri. Målvakten räddar igen:

Ett skott smiter utanför Huddinges kasse:

Paus med Huddinge i ledning med 2-0.
2:a perioden blir tyvärr en aning rumphuggen. För att kunna hålla ett tight tidsschema kommer klockan inte att stoppas vid avblåsning. Det betyder att tiden rinner iväg snabbt för det jagande laget Säter. Och tillråga på det kommer en kalldusch i form av 3-0 för Huddinge efter ca 1 minut:

Säter ångar på och ett skott från nr 11 Adam Bäckehag letar sig in bakom Huddinges målvakt. Äntligen utdelning! 3-1 efter ca 2:30.

Säter fortsätter att pressa men åker på ytterligare ett baklängesmål efter ca 7 minuter. 4-1 till Huddinge. Säter replikerar nabbt. Nr 11 Adam Bäckehag på väg igenom men blir uppfångad av Huddingeförsvaret. Nr 18 Axel Westlund tar över och kommer till skott som letar sig in i målet. Möjligen är Adam på pucken eller också går Axels skott i mål via en försvarares skridsko. Svårt att säga:

Hur som helst. Mål blir det. 4-2 -reducering med knppt 10 minuter kvar att spela. Minuter som försvinner fort när klockan inte stoppas - t ex som när domaren under närmare en minut läxar upp en Huddingespelare som gjort något dumt. Läxan avslutas med en klapp på huvudet i stället för utvisning.
Säter kämpar vidare. Det osar hett framför Huddingekassen många gånger - men pucken vill inte in.

Matchen slutar med 4-2 för Huddinge 1. Det känns som att Säter inte riktigt får en rättvis chans att komma ikapp målmässigt. Säterspelarna verkar ha bra kondition och med full speltid skulle Säterspelarna mycket väl ha kunnat gå ikapp och till och med förbi. Resultatet innebär att Huddinge 1 vinner gruppen och går till final. Huddinge besegrade nämligen Iron med 11-0 i cupens första match och går obesegrade genom gruppspelet.